Products Page

Motiverende Gespreksvoering in de gezondheidszorg, gedragsverandering als je maar 7 minuten hebt – Stephen Rollnick, William R. Miller e.a.

Motiverende Gespreksvoering in de gezondheidszorg, gedragsverandering als je maar 7 minuten hebt – Stephen Rollnick, William R. Miller e.a.
Patiënten helpen om veranderingen in hun leefstijl door te voeren is een belangrijk, maar niet eenvoudig, onderdeel van de gezondheidszorg. Motiverende gespreksvoering in de gezondheidszorg werd speciaal voor werkers in de algemene gezondheidszorg geschreven. Het boek biedt uitstekend, veelvuldig getest en aantoonbaar effectief gereedschap om de communicatie met patiënten te verbeteren. Lezers ontdekken hoe motiverende gespreksvoering (MGV) helpt om patiënten te gidsen naar veranderingen waarover ze vaak ambivalent zijn, zoals medicatietrouw, gewichtsverlies, meer bewegen, stoppen met roken en veilig vrijen.
 
De ondertitel van dit boek, gedragsverandering als je maar 7 minuten hebt, wordt al lezend zeer geloofwaardig. Herkenbare gespreksfragmenten laten zien hoe krachtig de basisvaardigheden van MGV kunnen werken. Ook wordt duidelijk hoe goed deze vaardigheden inpasbaar zijn in de dagelijkse werkpraktijk van veel behandelaars en andere werkers in de zorg in hun – veelal korte – gesprekken met patiënten.
 
Uit de recensies:
Motiverende gespreksvoering biedt een alternatief voor de achterhaalde pogingen om patiënten met redenen te overtuigen van de noodzaak van aanpassingen in hun leefstijl. Een aangename frisse wind in het voortgaand gesprek tussen behandelaars en mensen met chronische aandoeningen of problemen.
Boordevol parels van praktisch inzicht in het gidsen van patiënten naar gedragsverandering. Dit zeer goed leesbare boek is een geschenk voor iedereen die werkzaam is in de gezondheidszorg.
SKU: 9789075569496
Auteur: Stephen Rollnick, William R. Miller en Christopher C. Butler

Prijs: € 28,99

Loading Updating cart...

Reactie plaatsen